Looptijdrente

Doordat je aflost wordt het risico voor de bank steeds kleiner. Er zijn banken die dan automatisch de rente verlagen. Bij veel banken moet je zelf alert zijn en verzoeken om aanpassing.

Lagere maandlasten dankzij Enschede Hypotheek

Looptijdrente is het rentepercentage dat je gemiddeld gedurende de looptijd betaalt. Hypotheekrente is opgebouwd uit een basisrente plus opslag. Hoe meer je leent ten opzichte van de waarde van de woning, hoe hoger de opslag. Vrijwel alle banken bieden hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aan. Dit kan voor jou gelden indien je een huis van maximaal € 310.000 koopt. Het rentepercentage voor NHG hypotheken is het laagste en kan niet dalen als gevolg van aflossingen. Heb je een hypotheek zonder NHG, dan hangt de rente dus af van de hoogte van de hypotheek in relatie tot de waarde van de woning. Dit wordt de “loan to value” (LTV) genoemd. Banken hanteren over het algemeen in ieder geval 4 risicoklassen; NHG, LTV tot 65%, LTV tot 85% en LTV boven de 85%. Er zijn echter ook banken die meerdere risicoklassen hanteren. Wij kunnen exact aangeven bij welke geldverstrekker je gedurende de looptijd het goedkoopste uit bent en wie automatisch de rente aanpast.

Wij gebruiken alleen cookies om webverkeer te analyseren. Door gebruik te maken van EnschedeHypotheek.nl ga je hiermee akkoord. Akkoord