Aflossingsvrije Hypotheek

Lage maandlasten.

Je betaalt alleen rente en geen aflossing. Hierdoor zijn de maandlasten laag.

maximale hypotheekrente aftrek

Omdat je niet aflost en alleen rente betaalt, maak je maximaal gebruik van de hypotheekrenteaftrek. Dit geldt alleen als je voor 2013 al een bestaande hypotheek had en daardoor gebruik kunt maken van overgangsrecht. We leggen graag uit wat dit voor jou kan betekenen.

Flexibel.

Je kunt altijd uit eigen beweging extra aflossen op het moment dat het jou uitkomt.

Aflossingsvrije hypotheek in beeld

Aflossingsvrije hypotheek

Tijdens de looptijd heb je lage maandlasten, want je betaalt alleen rente. Maar let op; aan het einde van de looptijd moet de lening wel gewoon terugbetaald worden!

Voordelen aflossingsvrije hypotheek
  • Lage maandlasten
  • Flexibel
  • Maximale hypotheekrenteaftrek
Aandachtspunten aflossingsvrije hypotheek
  • Zorg voor voldoende vermogensopbouw of pensioen
  • Uiteindelijk moet er worden afgelost
  • Bij onvoldoende vermogen of pensioeninkomen moet je misschien je huis verkopen

Sinds 2013 is het verplicht om je hypotheek annuïtair of lineair af te lossen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Als je voor 2013 al een hypotheek had, dan mag je een deel van je nieuwe hypotheek aflossingsvrij houden. Je maakt dan gebruik van het zogenaamde overgangsrecht. Dit is het geval als je op 31-12-2012 een bestaande hypotheek had. Je kunt voor maximaal 50% van de waarde van je nieuwe woning de hypotheek aflossingsvrij houden. Voor aflossingsvrije hypotheken wordt vaak gewaarschuwd, maar dat is niet altijd even genuanceerd. Je kunt bijvoorbeeld prima sparen of beleggen om aan het einde van de looptijd af te lossen. Of misschien weet je dat je op termijn een erfenis of schenking kunt verwachten waarmee je kunt aflossen. Als je een hoge aflossingsvrije hypotheek hebt, weinig vermogen en weinig pensioenopbouw, dan is een aflossingsvrije hypotheek op termijn wel een uitdaging. In elke situatie geldt dat een hypotheek maatwerk is. Laat daarom periodiek je hypotheek checken.

Wij gebruiken alleen cookies om webverkeer te analyseren. Door gebruik te maken van EnschedeHypotheek.nl ga je hiermee akkoord. Akkoord